БСП-Враца се събуди, тръгна да прави пресконференции

БСП-Враца се събуди, тръгна да прави пресконференции Ръководството на областната структура на БСП се събуди от дълбокия си сън и тръгна да прави пресконференции за състоянието на врачанската болница, видя репортер на агенция BulNews. На среща с медиите днес присъстваха областният председател на левицата Иво Лилов, председателят на общинската група на червените Иван Иванов и общинската съветничка Цветелина Дамяновска. Тримата бяха решили да повдигнат за пореден път темата с врачанската болница, а като мотив изтъкнаха внесената подписка за провеждане на извънредно заседание на общинския съвет по темата, на което да присъства здравният министър Кирил Ананиев или негов представител. Целта на това извънредно заседание е да бъде внесена яснота какво ще се прави с врачанската болница, кога и как. 
Законовите срокове за провеждането на такава среща на местните сенатори обаче вече били изтекли и нищо не се случило, което е по думите на социалистите било ясен знак за абдикация на местната власт. Те за пореден път припомниха в колко тежко състояние е врачанската болница и не пропуснаха да пояснят, че в последните 10 години на власт е ГЕРБ и отговорността за краха на лечебното заведение е именно тяхна. 
По време на брифинга Иво Лилов упрекна кмета на Враца Калин Каменов, че не е присъствал на общото събрание на съвета на директорите на врачанската болница от 10.12.2018 г., а това ясно показвало заинтересоваността му към проблемите на лечебницата и нейното бъдеще. Областният лидер на социалистите показа присъствен списък от въпросното заседание, в който фигурира единствено името на представителя на здравното министерство, без да уточнява защо всички останали кметове на общини от областта също не са присъствали. 
За да нажежат още повече обстановката червените заплашиха, че ако до края на седмицата не бъде свикано поисканото заседание ще предприемат крути мерки. От думите им стана ясно, че повече няма да чакат отговор от здравното министерство, а щели да излязат с обща декларация против действията, които щели да затворят лечебницата. По време на изказванията си Цветелина Дамяновска за пореден път изрази съмнения, че МБАЛ „Христо Ботев“ умишлено се води до фалит и попита дали някой няма апетит да купи болницата - теза, която се дъвче от червените вече близо две години.
17.07.2019, 15:50 часа
3548 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha