Тикнаха в интернат хулиган, от който пропищя цял Лом

Тикнаха в интернат хулиган, от който пропищя цял Лом Хулиган, от който жителите на Лом са вдигнали ръце от години, бе затворен във възпитателен интернат в Ракитово, научи агенция BulNews.
Непълнолетният разбойник тероризирал града още от 2016 година, като многократно е наказван, порицаван, консултиран с психолог, че дори и пращан в центъра за настаняване от семеен тип в Берковица. Било се наложило да бъде изведен от семейната си среда, която не му влияела добре и през годините да бъде настаняван в приемни семейства и институции. Местенето на детето продължило до края на октомври миналата година, когато в местната комисия за борба с противообществените прояви постъпил сигнал, за упражнен ежедневен физически тормоз над детето, в дома в Берковица.
От комисията реагирали светкавично и веднага преместили младежа в центъра за обществена подкрепа в Лом, където с него започнали да работят психолози. Положението му се подобрило и в началото на тази година момчето било върнато при родителите си. Оказало се обаче, че майка му въобще не му обръщала внимание и не се грижела за него. Младежът отново започнал да вършее из града и изобщо не се притеснявал, че ще си получи заслуженото. Извършил редица вандалски прояви, крал и бил много агресивен в училище.
От доклада на комисията става ясно, че за кратък период от време на В.Ц. са налагани няколко възпитателни мерки, от които няма положителен ефект. Именно това накарало експертите да се обърнат към съда и да поискат проблемния младеж да бъде настанен в интернат. 
По време на съдебното заседание в районния съд в Лом присъствали момчето и майка му, които се разкайвали. Младежът обещавал, че ще се поправи, а майка му го подкрепяла и заявила готовността си да се грижи повече за него. Това обаче не трогнало магистратите, защото били вече няколко пъти свидетели на разкаянията им и за това постановили В.Ц. да бъде настанен във възпитателното училище-интернат в Ракитово за срок от една година. 
Решението може да се обжалва и протестира пред окръжния съд в Монтана.

 
19.07.2019, 08:34 часа
3522 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha