Наглост без граници! Монтанчанка излъга социалните за едни 40 лева

Наглост без граници! Монтанчанка излъга социалните за едни 40 лева Монтанчанка излъгала социалните, че не е омъжена, за да може всеки месец да взема по 40 лева детски надбавки, научи агенция BulNews. 
К.П. си мислела, че измамната схема за допълнителни средства ще сработи, защото съпругът й бил сърбин. Без много да се мисли, жената, която е завършила едва 4-ти клас, подала фалшива информация в документите си, но номерът й не минал. Социалните служители проверили досието й обстойно и установили, че се е опитала да ги преметне.
От документите по делото става ясно, че на 9 февруари миналата година К.П. подала документи в социалната служба за отпускане на месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование. В декларацията си монтанчанката посочила, че към датата на подаването на декларацията, семейното й положение е било „неомъжена”, а всъщност е била венчана за сръбския гражданин Адис Планич.
За действията си наглата дама е изправена на подсъдимата скамейка в районния съд в Монтана, където била призната за виновна и била глобена с 1 000 лева. Решението на магистратите подлежи на обжалване и протестиране пред окръжния съд.
09.08.2019, 08:35 часа
4362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha