Свинщина! Вижте в какво се превърна красив кът във Врачанския Балкан /снимки/

Свинщина! Вижте в какво се превърна красив кът във Врачанския Балкан /снимки/ Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармира читател на агенция BulNews.bg за рубриката „Ти, репортерът“.
Става въпрос за къмпинг „Кариерата“ по пътя за пещерата Леденика. Мястото беше облагородено преди няколко години, бяха монтирани масички и беседки. От там се разкрива живописна гледка към красивата природа на Враца. Мястото е любимо както на местните жители, така и на гости от други градове и държави.
Проблемът е, че вместо да се наслаждават на уникалната панорама, хората са принудени да гледат камари с боклуци. По тревата се въргалят бутилки, чинийки, опаковки и всякакви битови отпадъци, които развалят пейзажа. Под масичките пък са натрупани цели камари обелки от семки.
Подателят на сигнала прави сравнение с района около язовир „Доспат“. Там природата не отстъпва по красота на нашата, но хората много повече оценяват богатствата си. На много места са изградени кътове за отдих с беседки, чешми, маси и пейки. Хората обаче са оставили прибори, посуда и дори гъбички и препарат за миене. Така всеки има възможност да почисти след себе си.
На къмпинг „Кариерата“ няма дори поставена кофа за боклук. Това разбира се не е извинение за всички, които заминават отпадъците си където им падне. Дори някой да се постарае да направи всички удобства,  все ще има такива, които да чупят, мърсят и развалят гледката на тези след тях.
„Проблемът е в манталитета. Помаците са в пъти по-добри хора от врачани!“ – е равносметката на нашия читател.
13.08.2019, 08:40 часа
5235 6
Коментари

Северозапада баце

13.08.2019, 19:13 часа
Или са местни пустиняци или са от Малорад, Фурен, Лесура.

ахил

13.08.2019, 13:07 часа
За това диво племе тука си трябва камери и солени глоби иначе разберете с тая гад оправия нема

Коментар

13.08.2019, 11:57 часа
Никой не им е длъжен да им оставя кофи из горите - нормалния човек ще си събере боклуците и ще ги изхвърли където им е мястото, а не сред природата. Но българите в мнозинството си са необлагородени свине и ме е срам, че живея тук.

И АЗ

13.08.2019, 10:57 часа
ВУЛАГРНО ПЛЕМЕ! ТО И ИМЕТО НИ "ЗВУЧИ" ПОДОБНО .... "БУЛГАРИ - ВУЛГАРИ"... АГРСИВНИ, ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ, НИКАКВА САМОКРИТИЧНОСТ, ЗАВИСТЛИВИ, НАГЛИ.... С ЕДНА ДУМА - ПУСТ(Щ)ИНЯЦИ! ДОШЛИ ОТ ПУСТИНЯТА И ИСКАЩИ ДА ЖИВЕЯТ В ПУСТИНЯ И МРЪСОТИЯ!

13.08.2019, 10:42 часа
За жалост точно това място беше напълно изчистено преди няколко месеца от младежи-доброволци !!! Простаци сме си българите,няма спор ...

ТУРИСТ

13.08.2019, 08:43 часа
НАВСЯКЪДЕ В "НОРМАЛНИТЕ" ДЪРЖАВИ НА ТАКИВА МЕСТА В ПРИРОДАТА НЕ СЕ ПОСТАВЯТ СЪДОВЕ ЗА БОКЛУК ЗАРАДИ ДИВИТЕ ЖИВОТНИ! ПРИНЦИПА Е, ЧЕ ВСЕКИ СИ ВЗЕМА ОТПАДЪЦИТЕ СЪС СЕБЕ СИ И ГИ ВРЪЩА ОБРАТНО В СЪДОВЕТЕ ЗА ТАКИВА В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha