Вижте кой е загиналият мъж в бетонобъркачка в Монтанско /снимки/

Вижте кой е загиналият мъж в бетонобъркачка в Монтанско /снимки/ Загиналият работник в бетонобъркачка край бойчиновското село Портитовци е 44-годишният Георги Гиков Георгиев, научи агенция BulNews. Той е бил оператор на бетонов възел, където се строи малка ВЕЦ. Георгиев е от Бойчиновци и е работил на обект на фирма „Огоста Енерджи” – София, който се намира по поречието на река Огоста.
Припомняме, че трагедията се е разиграла вчера около 16.30 часа.  След края на работата Георги влязъл да изчисти стените на металния бункер, където се бърка сместа, от наслоения бетон. Докато работел, машината се задействала, валяците се завъртели, в барабана влезли пясък и вар и устройството започнало да бърка. Бъркачките завлекли работника и той издъхнал за секунди. Според разследващите голямата машина е електронна и се управлява чрез компютърна система, която към момента все още не е ясно как се е задействала сама.
Мъжът всеки ден след работа е почиствал машината и до сега не е имал никакви проблеми. Какво точно е станало вчера и как бетонобъркачката се е задействала ще се изяснява от полицията и инспекцията по труда. 
По данните на трудовите инспектори Георгиев е имал трудов договор и е работил на възела напълно законно.
 
13.08.2019, 10:38 часа
8523 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha