Видинската неврология е с нов началник

Видинската неврология е с нов началник Днес изтекоха едномесечните предизвестия за напускане на двамата лекари специалисти от Отделението по неврология на МБАЛ "Св. Петка" във Видин. Преди месец досегашния началник на отделението д-р Ангел Петров и д-р Жаноел Иванов заедно с още трима свои колеги подадоха оставки, след като ръководството на болницата не уважи исканията им за намаляване на броя на разположенията, осигуряване на кадрова обезпеченост и увеличаване на заплащането на работещите в отделението.
Отделението по неврология на видинската болница работи и в момента и пациентите от Видин и областта, при които е констатирана необходимост от прием в неврологично отделение, могат да бъдат хоспитализирани и лекувани, заявиха от Министерството на здравеопазването. От ведомството уверяват, че са предприети всички необходими мерки за стабилизирането и функционирането му в съответствие с медицинските стандарти в областта. Като резултат, след изтичането на предизвестията на двамата невролози, към днешна дата на длъжността "началник на отделение" по Неврология вече е преназначен лекар, работещ в лечебното заведение, който притежава специалност "Неврология“.  До дни се очаква да бъде сключен трудов договор с още един невролог.
От Министерството на здравеопазването вече са изпратили писмо до други лечебни заведения за готовност за оказване на съдействие при осигуряването на медицински специалисти за МБАЛ – Видин.
19.08.2019, 16:24 часа
2203 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha