БСП и ГЕРБ се хванаха за гушите кой да е председател на избирателната комисия във Враца /снимки/

БСП и ГЕРБ се хванаха за гушите кой да е председател на избирателната комисия във Враца /снимки/ На днешните консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия във Враца присъстваха членове от 6 политически партии. Най-много свободни позиции в нея за членове има за ГЕРБ и БСП – по 4, за "Обединени патриоти" – 2 и по 1 за ДПС, "Воля" и Обединение “Демократична България”.
Владимир Христов от политическа партия ГЕРБ предложи Момчил Петров за председател на комисията. Христов бе категоричен, че неговото предложение е най-добрият избор за отговорната позиция, като се обоснова , че ни очакват най-тежките избори и съответно трябва да се избират най-добрите кандидати за позицията. След кратък дебат той предложи два варианта – единият е председателят на избирателната комисия да бъде излъчен от ГЕРБ, а БСП да определят свой член за секретар, а другите партии да определят зам. председателя на комисията. Вторият бе настоящият секретар Силвия Каменова отново да заеме поста, а БСП и "Обединени патриоти" да излъчат кандидат за позицията на зам.-председател, като мястото за председател отново да е за ГЕРБ.
„Политическа партия ГЕРБ трябва да даде толеранс на БСП, като втора по сила и да й отстъпи мястото за председател на комисията“, беше категорична обаче общинският председател на партията Цветелина Дамяновска. Тя не бе съгласна с Христов и контрира с предложение – председател на комисията да бъде Дафинка Нинова и да се излъчат още трима членове като част от листата. Червената лидерка изрази увереност, че кандидатът на БСП ще се справи с длъжността и изрази своето несъгласие с позицията на ГЕРБ, подчертавайки, че председателското място трябва да бъде “отстъпено” на БСП.
От своя страна, представителят на „Демократична България“ Владислава Лакова заяви, че обединението също ще внесе предложение за поста –  а именно Красимир Колев, като Лакова подчерта, че в условията на предстоящите тежки избори трябват кандидати, които да умеят да вършат работа и именно затова Колев е точният човек.
"Обединени патриоти" внесоха две предложения за членове на комисията. Едната номинация е за Румяна Цветанова, предлагана за зам.-председател, а другото за Светла Димитрова като член на общинската избирателна комисия.
ДПС пък предложи за секретар Силвия Каменова, която вече е била на този пост в общинския съвет.
Всички предложения ще бъдат внесени в ЦИК, която трябва да вземе окончателно решение за състава на комисията.
20.08.2019, 13:02 часа
1879 1
Коментари

путио маринкин

20.08.2019, 18:17 часа
оставка- искаме промяна есента! 4 години стигат времето е наше приятели! балона се спука нищо наяве да ловим метлата октомври!със сакчето на влакчето за благоевград града умре! пак ли ще издигате моцо а? тоя олигофрен идиот или надка с фалшивата дипл
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha