Депутатите от "Атака" напускат ПГ на "Обединени патриоти"

Депутатите от "Атака" напускат ПГ на "Обединени патриоти" Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напускат ПГ на "Обединени патриоти", обяви народният представител от ПГ на Атака Явор Нотев по време на брифинг, предаде "Фокус". Припомняме, че вече трети месец се говори за разговори между Волен Сидеров и Веселин Марешки за нова патриотична коалиция.
В края на миналата пленарна сесия лидерът на партията и бивш председател на групата Волен Сидеров и колегите му атакисти Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени от ОП.
 "Искахме тази среща с вас, за да обявим решението на четирима народни представители да напуснат така наречената група "Обединени патриоти".
Депутатите от Атака сме заедно тук и сега и стоим зад нашия лидер и ще работим за осъществяване на партийната си програма, каза още Нотев.
"Тук и сега, ние слагаме едно начало на работа на членовете на ПП "Атака". Партията с най-дългогодишно присъствие в българския парламент, от тези, които членуват в коалицията, което ще следва принципите и идеите на ПП "Атака"", допълни още той.
Нотев посочи,че депутатите от партията остават в българския парламент. На въпрос дали ще подкрепя правителството или остават опозиция, той посочи, че ще реагират съобразно решенията на партията и отношението, което ще формират към конкретни идеи и предложения. 
Приемаме решението на колегите от "Атака", но ни е неприятно, че "Обединени патриоти" стана четвърта по големина след ДПС, каза от своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
"Не е приятно третата по големина парламентарна група да стане четвърта и то след ДПС. За съжаление, това беше неизбежно. Не мога да коментирам или да обсъждам решението на нашите колеги. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата хората, които не идваха на работа. С останалите четирима колеги работихме добре, след като такова е тяхното решение ние го приемаме. Нямаме право на позиция по този въпрос", заяви още Симеонов.
04.09.2019, 13:08 часа
1618 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha