Лом празнува! Вижте богататa програма за днес

Лом празнува! Вижте богататa програма за днес Богата културна програма е подготвила община Лом по повод празника на града. Традиционно той се отбелязва на 17 септември, когато честваме "Вяра, Надежда и Любов“. 
Празничният ден започнa с тържествена литургия в катедралния храм "Успение Богородично" от 9.00 часа. Фанфарният оркестър при Основно училище "Константин Фотинов” ще се изяви от 10.30 часа пред Народно читалище "Постоянство", а половин час по-късно - от 11,00 часа, ще започне и тържественото заседание на oбщинския съвет в малкия читалищен салон. По време на сесията ще бъдат връчени почетните знаци на отличените през годината. 
В 12.00 часа в Общинската художествена галерия "Поломие" ще бъде открита ретроспективна изложба на художника Огнян Боянов. Духовата формация "Виво" от Монтана ще зарадва любителите на народната музика от 19.30 часа на площад "Свобода", а празничният ден ще завърши с концерт на танцовия състав "Masters of the Dance". Началото е в 20.30 часа на централния площад в града.  
17.09.2019, 09:52 часа
964 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha