Подвижни избирателни кутии ще има за хора с увреждания в община Видин

Подвижни избирателни кутии ще има за хора с увреждания в община Видин 120 са постоянните избирателни секции на територията на община Видин, определени със заповед на кмета на общината, които се подготвят за предстоящите избори на 27 октомври тази година, каза секретарят на община Видин Иванела Андреева.
"Имаме една секция в болницата, която също винаги се определя там, тъй като винаги има хора там, които също трябва да упражнят законовото си право на глас. Предстои определяне на допълнителен брой секции - в местата за лишаване от свобода, в социалните услуги. При нас традиционно в Дома за стари хора в Кутово има секция. Следва да бъдат подадени заявления от нашите съграждани, които са в невъзможност да достигнат до секциите в деня на изборите. Те имат право да подадат заявление да гласуват с подвижна избирателна кутия. И спрямо броя на тези хора, ще бъдат образувани подвижни секционни комисии."
По решение на общинската избирателна комисия в една комисия има намаление на броя на секционните членове, което е в резултат на намаления брой на избирателите в този район. 
19.09.2019, 15:13 часа
857 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha