Важно за родителите! Затегнаха здраво отпускането на детските надбавки и помощите

Важно за родителите! Затегнаха здраво отпускането на детските надбавки и помощите 984 родители от Врачанско са подали заявления за отпускане на помощи за първокласник. От тях социалните са одобрили 917, съобщи днес директорката на регионалната дирекция „Социално подпомагане” във Враца. Срокът за подаване на заявленията е приключил на 15 октомври, а помощта от 250 лева се изплаща на два транша. Първият транш на родителите, които са подали заявления вече е изплатен, а вторият ще им бъде преведен след началото на втория учебен срок. 
Важно е родителите да знаят, че ако детето им направи 5 неизвинени отсъствия или не продължи обучението си през втория срок, помощта не само ще бъде спряна, но родителите ще трябва да възстановят получената до момента сума. 
Помощите за детските надбавки също ще бъдат спирани при 5 неизвинени отсъствия за срока, а при децата в детските градини и яслите парите се спират при 3 неприсъствени дни. Детските надбавки в тези случаи ще бъдат спирани за срок от една година. 
 
23.10.2019, 13:00 часа
1267 1
Коментари

путио маринкин

23.10.2019, 18:13 часа
ама курво евтина проститутка парцал решихте ли с моцо кой ще е шеф на дома а? никой не ще да иде там! турете надка с фалшивата диплома! това са неговите хора всичко е у съда!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha