Вижте кои са най-опасните методи за отслабване

Вижте кои са най-опасните методи за отслабване В битката с килограмите жените често прибягват до някои нездравословни методи за отслабване и сериозно могат да навредят на здравето си.
Ето кои са най-често срещаните и най-опасни методи за сваляне на килограми:

Гладуванe
Липсата на храна е заплаха за тялото ни. Затова то пуска в ход програмите за натрупване на колкото се може повече мазнини. Гладуването кара тялото да забавя жизнените си процеси, включително и метаболизма. Защото знае, че скоро храна няма да има. Драстичното намаляване на калориите може да доведе до загуба на мускулна маса и да причини сериозни рискове за здравето. Да, можем да свалим килограми, но те се връщат много бързо.
Разбира се, има лечебно гладуване, но то трябва да е под лекарски контрол.

Детоксикация
Много звезди правят детоксикация, спа процедури и различни методи за прочистване. Въпреки голямата популярност на пречистващите диети, те не са необходими на организма, нито са научно обосновани.
Организмът на всеки човек сам се пречиства от токсините, чрез органите и имунната система. Нямате нужда от детоксикиращи диети, а трябва да подбирайте по-внимателно с какво се храните, да пиете повече вода и хапвайте повече храни с високо съдържание на фибри.

Отслабване с хапчета
Има жени, които прибягват до хапчетата за отслабване, след като са пробвали различни диети. Но тези хапчета не са безопасни и могат да доведат до сериозни проблеми със здравето. Повечето от тях съдържат диуретици, които водят до дехидратация и електролитен дисбаланс на организма.
15.11.2019, 13:43 часа
865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha