Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция "Зима"

Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция "Зима"

За да не ни изненада зимата на пътя, вече е време да подготвим автомобила си за студените и снежни дни. Ако пък не сме го направили, закъснението ще се наказва от "Пътна полиция". Проверките вече започнаха, а органите на реда са категорични, че няма да правят компромиси.
Акция „Зима“ се провежда от началото на месеца. Досега са глобени над 43 000 шофьори. В последния етап на проверките полицаите вече ще се насочат към изправността на автомобилите. Ще се следи за това дали колите имат зимни гуми и дали светлините и чистачките са изправни. От полицията напомнят, че няма да има прошка за нарушителите, които карат с гуми без необходимия грайфер. Изискването за зимата е той да е не по-малък от 4 мм. 
Проверките продължават до края на ноември, а зимните правила важат до 1 март.
При смяната на гумите важно е и къде изхвърляме старите. За обособяване на нерегламентирани места за опасни отпадъци местните власти подлежат на санкция. Глобата е в размер от 3000 до 10 000 лева. Гражданите, които изхвърлят старите си автомобилни гуми на непозволени места, пък подлежат на глоба в размер на между 300 и 1000 лева. Нерегламентираното изгаряне пък може да ни струва от 2000 до 5000 лева.  

17.11.2019, 12:34 часа
573 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha