В навечерието на Никулден: Глобиха мъж, продавал съмнителна риба в Монтана /снимки/

В навечерието на Никулден: Глобиха мъж, продавал съмнителна риба в Монтана /снимки/ ИАРА направи няколко успешни акции срещу бракониерите на риба, точно преди Никулден в Монтана, с цел да бъде пресечена незаконната търговия.
Във вторник след получен сигнал, служителите на сектор рибарство и контрол в Монтана са извършили нощна проверка на общински язовир до село Долно Церовене, община Монтана. Там били извадени от работно положение 500 метра хрилни мрежи. Уловената риба от вида шаран е била върната обратно във водата.
Извършени са нощни проверки на още два язовира, включително и на язовир Огоста, където нарушения не са констатирани.
Вчера е бил установен нарушител, извършващ нерегламентирана продажба на риба пред завод в индустриалната зона в Монтана. Рибата с неустановен произход е била конфискувана, а на лицето е съставен акт за административно нарушение.
„Борим се с практиката да се продава риба в кварталите на дребно, тъй като това е стара и неуспешно реализирана риба от бракониери. ИАРА ви призовава да не купувате бракониерска риба с неясен произход, тъй като може да бъде опасна за вашето здраве“ заяви Валери Спасов. 
05.12.2019, 10:50 часа
4032 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha