Спипаха двама бракониери с незаконни дърва за ден в Монтанско

Спипаха двама бракониери с незаконни дърва за ден в Монтанско При акции на полицията в община Вълчедръм по подадени сигнали вчера са установени двама мъже, които са превозвали с каруци прясно отрязани дърва без документи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
В гора в землището на село Ботево е установен 24-годишен жител на съседното село Разград, превозвал дървени трупи от акация, без да са маркирани с горска марка и да имат превозен билет. На нарушителя е съставен акт, а дървата са предадени с протокол.
В землището на село Ботево е установен и друг мъж, на 27 години, от село Разград, който също превозвал акация без да има документи за произход на дървата или да са маркирани. Съставен е акт. По двата случая са образувани разследвания по член 235 от Наказателния кодекс.
С началото на отоплителния сезон в края на миналата година случаите на открити бракониери в горите, които добиват незаконно дърва или превозват дърва без документи за произход, зачестиха. Почти всеки ден полицията открива в частни дворове да се съхраняват незаконно добити дърва, които не са маркирани с горска марка и нямат документи за произход. Понякога в полицейския бюлетин има описани по седем-осем случая.
От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че в региона има множество иззети моторни триони и брадви, каруци и камиони за превоз на незаконно добити дърва, съставени са множество актове на нарушители, заведени са съдебни дела и има осъдителни присъди, но въпреки това незаконната сеч не спира.
30.01.2024, 15:45 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha