РС Македония взе 70 млн. заем за пътища от Световната банка

РС Македония взе 70 млн. заем за пътища от Световната банка Финансовият министър на Северна Македония Нина Ангеловска и мениджърът за страната на Световната банка Марко Мантованели подписаха споразумение на стойност 70 милиона евро за ремонт на 450 километра пътна мрежа в 80 общини в Северна Македония, съобщава МИА, позовавайки се на съобщение на министерството на финансите.
"Всеки цент, инвестиран в инфраструктурата, има положителен ефект върху транспорта, търговията, туризма и условията на живот. Този проект, който е част от четиригодишно рамково сътрудничество със Световната банка на обща стойност 420 милиона евро, включващо инвестиции в инфраструктурата, човешкия капитал, фискалната и екологичната стабилност, ще помогне за подобряването на местната инфраструктура в страната", изтъкна Ангеловска. Министърът подчерта, че условията на заема са изключително благоприятни. 
Министерството на транспорта и комуникациите вече е съставило екип, който да се заеме с прилагането на проекта и да се запознае с предложенията на общините.
30.12.2019, 11:51 часа
790 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha