Корнелия Нинова: Борисов сменя гумите, но двигателят му вече не работи

Корнелия Нинова: Борисов сменя гумите, но двигателят му вече не работи Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че промяната с оставката на министър няма да промени нищо в управлението, а освен това Нено Димов не е единственият виновник за водната криза.
„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на кола, чийто двигател вече не работи. Тя не се движи и тръгва на заден ход. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри в негови кабинети без да се промени нищо. Нашата политика е да се смени моделът и цялото правителство”, каза Корнелия Нинова.
„Нено Димов не е единственият виновник и е изкупителна жертва на целия този модел. Има доста институции, които са отговорни за тези проблеми. Министрите на ГЕРБ не ги закачат. Предимно коалиционният партньор поема отговорността”, коментира Нинова.
Тя посочи, че въпросът за отговорността стои отворен и е преди всичко в премиера.
„Вотът на недоверие не е само за кризата в Перник. Той е за националния проблем с водата, за безконтролния внос и горене на боклуци, който замърсява въздуха”, заяви тя.
За Нинова е много по-интересен въпросът с вноса на боклука не от Италия, а от трети страни, като посочи, че сме внесли и 3 тона болничен отпадък.
"Сега само Нено Димов е виновен. А вносът от третия свят откъде е? От митниците. А Горанов къде е, за да каже кой е контролирал този внос? Къде се горят тези боклуци, какви са ефектите от това нещо?”, попита Корнелия Нинова.
Тя коментира и разкритието на шефа на НЗОК Дечо Дечев, че едно и също лекарство се заплащало на частните болници в пъти по-скъпо, спрямо държавните и общинските. Това твърдение беше опровергано от частните лечебни заведения, но БСП обяви, че в тази връзка внася сигнал в прокуратурата.
„Докато болниците са търговски дружества, който и министър да дойде, резултатът ще е същият. Пак се правят на изненадани, че не са знаели, че едно лекарство в общинската болница е 150 лв., а в частната е 1 050 лв. Как не знаете? Вие предложихте този закон. ГЕРБ внесоха този закон и си го приеха, според който частните болници не правят обществени поръчки. Тук не става въпрос за безхаберие и незнание. Това е умишлена политика и за това е виновен първият”, обвини Нинова премиера.
14.01.2020, 11:45 часа
542 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha