Бой между хора на Волен Сидеров в столичен ресторант

Бой между хора на Волен Сидеров в столичен ресторант Областният управител на София и бивш депутат от "Атака" Илиан Тодоров е бил нападнат от журналист на телевизия "Алфа" в столичното заведение, съобщи губернаторът, цитиран от сайта "Топновини". По информация на Lupa.bg грозната сценка се е разиграла в ресторант на пъпа на София, често посещаван от Сидеров и неговите сподвижници на ул. "Московска". 
По думите му по поръчение на лидера на националистическата формация Волен Сидеров, водещият на публицистични предавания в телевизия "Алфа" Николай Караколев се е спречкал с него, обиждал го е, след което го е ударил.
Караколев и преди е влизал в схватки с представители на другите партии от настоящата коалиция "Обединени патриоти", включително и с лидера на НФСБ Валери Симеонов, с когото преди години стигнаха до ръкопашен бой и органи на реда едва ги разтърваха. 
По-късно стана ясно, че русенският капацитет в „Атака” Десислав Чуколов стои зад поредния резил в партията с побоя над областния управител Илиян Тодоров.
По този повод излъченият от атакистите управник обяви, че повече не иска да има нищо общо с Волен Сидеров и „пияната му банда”, предаде „Флагман”.
Така един от най-верните хора на Волен Сидеров напуска партия. Губернаторът на Софийска област Илиан Тодоров е и бивш депутат от формацията на Сидеров.
Пред „Флагман“ Тодоров каза, че е имал спор в понеделник вечерта с хора от „Атака“, като се стигнало и до саморазправа.
Областният управител бил повикан на среща с Волен Сидеров. След като беловласият политик си тръгнал, обаче, настанала жестока разправия между Тодоров и Десислав Чуколов – зам.-председател на „Атака“. Те били в тежък конфликт от около две години.
В спора се намесил и Николай Караколев – водещ на предаване по партийната кабеларка „Алфа”. Той нарекъл Илиан Тодоров „предател“, след което, според областния управител, го нападнал физически.
„Бях ударен от Караколев“, каза Илиан Тодоров, като обясни, че „тупаникът“ бил под окото. Тодоров тръгнал да отвръща, но Караколев бил опазен от шест човека, които го издърпали. По думите на областния управител, Чуколов е най-виновен за всичко - той организирал разправата и направил интригата.
След конфликта Илиан Тодоров опитал да говори с Волен Сидеров, но телефонът му бил изключен. Успял да се свърже със съпругата на лидера Деница Гаджева .
На въпроса Сидеров на чия страна е в спора между Тодоров и Чуколов, областният управител отговори: „При Сидеров няма страна, при Сидеров е само интересът. Той е най-добрият брокер... Сидеров е брокер, най-добрият в света.“
Илиан Тодоров е категоричен, че напуска „Атака“. Засега обаче остава областен управител.
„Нямам нищо общо със Сидеров и алкохолната му пиянска банда, защото това са алкохолици и наркомани (...). Не ме интересуват изобщо повече”, каза афектираният Тодоров.
Той е готов да се оттегли и като областен управител, но ако премиерът Бойко Борисов поиска това от него.
„Аз съм готов веднага да си подам оставката и да нямам нищо общо с политиката даже вече. Ще продавам пчелен мед“, пошегува се Илиан Тодоров.
За конфликта му с ръководството на „Атака“ имаше индикации още преди няколко месеца.
Илиян Тодоров се изяви като „ангел-хранител“ след хулиганската акция на Волен Сидеров в НАТФИЗ през 2015 г. 34-годишният тогава Илиан самоотвержено грабна лидера си и го изведе от конфликтната ситуация, след като Сидеров бе получил юмрук в лицето.
14.01.2020, 13:39 часа
1952 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha