Прокуратурата пусна запис от деня на опита за отравяне на Емилиян Гебрев

Прокуратурата пусна запис от деня на опита за отравяне на Емилиян Гебрев Прокуратурата разпространи запис от охранителна камера на подземен паркинг на дружеството „ЕМКО” ООД в хода на разследването по опита за отравяне на собственика Емилиян Гебрев и сина му Христо. На кадрите се вижда маскиран човек, който се разхожда между автомобилите на компанията. Записът е изпратен в лаборатория на ФБР, където да бъде направена видео-техническа експертиза. Очаква се чрез нея да бъде установена самоличността на маскирания, който би могъл да е съпричастен към извършеното престъпление. Кадрите са заснети на 28 април 2015 г. – денят, в който е бил извършен опитът за отравяне.
През декември от държавното обвинение поискаха помощ от Организацията за забрана на химическото оръжие, за да установят действителния състав на веществото, с което са били натровени Гебрев и синът му.
От прокуратурата са категорични, че опитът за убийство не е свързан с придобиването на завод "Дунарит", защото по това време Гебрев не е заявявал интерес към дружеството.
20.01.2020, 13:40 часа
840 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha