Учени: Коронавирусът поваля по-лесно мъжете

Учени: Коронавирусът поваля по-лесно мъжете Мъжете се оказват по-податливи на заразата с новия коронавирус в Китай в сравнение с жените, пише сайтът Лента, цитирана от БТА. 
Порталът цитира изследване на Националната комисия по здравеопазване на КНР. Тя анализирала данните от първите смъртни случаи от пневмонията от нов тип, която се разрази в страната в края на миналата година. Две трети от починалите от коронавируса COVID-19 се оказали мъже.
Специалистите свързват този факт с обстоятелството, че повечето мъже са пушачи и в техните бели дробове вирусът по-бързо се развива в атипична пневмония. Съществува и още една версия - че мъжете са генетично предразположени болестта при тях да протича в по-тежка форма.
Друг фактор, който трябва да се отчете, е по-голямата социална активност на представителите на силния пол в Китай. Поради тази причина те по-често се заразяват. Мъжете по-често общуват чрез ръкостискане, а по този начин си предават заразата.
Най-податливи на щама на новия коронавирус са мъжете на възраст между 35 и 50 години, независимо от тяхната раса и социално положение. Те съставляват абсолютното мнозинство от констатираните смъртни случаи и от заразените. Децата и бременните жени на практика не са податливи на заразата.
13.02.2020, 16:10 часа
384 1
Коментари

Така

16.02.2020, 20:09 часа
Смърт на мъжете. Те са причина за всичкото нещастие на планетата! Само женуря да останат и да се вихрят в луди радостни танци векове наред ! Ай - да ви е на хаирлия !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha