Окръжният съд в Монтана остави в ареста рецидивист, пребил и ограбил мъж в Лом

Окръжният съд в Монтана остави в ареста рецидивист, пребил и ограбил мъж в Лом Окръжният съд в Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 34-годишния С. Й. А. от Лом, нанесъл побой и ограбил 55 годишен мъж.
На 15 февруари към 15 часа С. Й. А. срещнал на улица в крайдунавския град  Ю. С., който бил напазарувал хранителни продукти и се прибирал с покупките.
С. Й. А. хванал мъжа за шията, започнал да му нанася удари с юмруци и се заканил, че ще извади пистолет и ще го застреля. Нападателят е отнел със сила и заплахи от мъжа 10.54 лева, бутилка олио, пилешки бут, хляб и 1 кг картофи.
При задържането му по-късно С. Й. А. буйствал и нанесъл побой и на полицейски служител. Пред съда задържаният заяви, че се разкайва за деянието, което е извършил под въздействие на алкохол и поиска по-лека мярка за неотклонение.
34 годишният мъж е безработен, има осем осъждания досега, последното от които е през 2017 г. на една година затвор ефективно. В МВР са регистрирани и многобройни заявителски материали срещу него.
Като разгледа събраните на досъдебното производство доказателства и факта, че за извършеното в условията на опасен рецидив тежко престъпление законът предвижда от 5 до 15 години затвор, както и прецени, че съществува опасност С. Й. А. да се укрие и извърши друго престъпление, съдът определи постоянна мярка „Задържане под стража“.
Определението на Окръжен съд –  Монтана може да бъде обжалвано пред Софийски Апелативен съд в тридневен срок.

*Снимката е илюстративна
20.02.2020, 09:10 часа
2787 1
Коментари

жж

20.02.2020, 09:22 часа
пишете ЦИГАНИН,що ви е страх ?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha