5 случая на африканска чума са регистрирани в област Видин

5 случая на африканска чума са регистрирани в област Видин

На територията на област Видин са регистрирани пет случая на заболяването африканска чума по свинете от началото на годината. Това съобщи Валери Велков, началник отдел в Областна дирекция "Безопасност на храните" във Видин.
Тези случаи са регистрирани при диви свине в района на Чупрене, Белоградчик, Раяновци и Коста Перчово. През миналата година има установени два случая на заболяването АЧС по свинете при домашни прасета - в ромския квартал "Нов път" във Видин и в село Новоселци.
На Дунав мост 2 при Видин - Калафат на 4 март започва монтирането на модерна дезинфекционна установка срещу заразни заразни заболявания, каза Велков. Тя ще прави пълно обливане на влизащите в страната ни МПС с дизенфиктант. Очаква се до края на март да бъде завършен монтажа на установката.
От началото на годината на Дунав мост 2 не се извършва дезинфекция на влизащите в страната МПС. На останалите два гранични пункта от област Видин - Брегово и Връшка чука дезинфекцията на влизащите МПС се върши от служители на ОДБХ и чрез преминаване през локва с дезинфектант, уточни Велков.

20.02.2020, 10:35 часа
1475 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha