Петима задържани при мащабна полицейска операция в Арчар /снимки/

Петима задържани при мащабна полицейска операция в Арчар /снимки/ При спецоперация вчера, проведена в село Арчар са били задържани петима души, образувани са пет досъдебни производства и пет преписки.
Действията са осъществени от служители на Районното управление във Видин, участък „Арчар”, Пътна полиция и Зонално жандармерийско управление в Монтана, под надзора на Окръжна прокуратура.
На 19 февруари, за времето от 9 до 18 часа, служителите на реда са провели специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Арчар, община Димово. 
Полицейските действия бяха осъществени под надзора на видинската прокуратура.
Униформените провериха 193 души, 20 от които са лица от криминалния контингент. Инспектирани са и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения са съставили 22 акта и 14 фиша.
В хода на операцията са образувани пет досъдебни производства и пет преписки. 
Две от досъдебните производства са образувани за незаконно държане на културно-исторически ценности, а три за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол. 
Заведени са четири преписки за съхранение на незаконно добита дървесина и една по чл.234 от Наказателния кодекс. 
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.
Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход и нарязан тютюн без бандерол.
Работна среща с Боряна Георгиева – кмет на Арчар, са провеликомисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Мирослав Милков – началник на Районно управление –
Видин, главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и главен инспектор Деян Цолов – началник на полицейския участък в селото. 
Между полицията и кметството комуникацията е постоянна, е заявила Боряна Георгиева. Тя е изразила готовност, в рамките на възможностите на местната власт, да съдейства на служителите на реда по въпросите, свързани с опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите на селото.
20.02.2020, 10:40 часа
4877 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha