Изправят пред съда мъж от Врачанско, ограбил и пребил до смърт свой съселянин

Изправят пред съда мъж от Врачанско, ограбил и пребил до смърт свой съселянин Окръжна прокуратура - Враца е внесла в съда обвинителен акт срещу Р. Р. от село Осен за извършено от него престъпление - грабеж, придружен с телесна повреда, от която е последвала смърт.
Следобед на 21 януари 2019 година обвиняемият Р. отишъл при своя съселянин Г. В. Намерил го в двора на къщата му и започнал разговор с него. Двамата мъже били забелязани от тяхна съседка, на която направило впечатление, че В. е притеснен и се опитва да избута обвиняемия навън от двора. Тогава Р. хванал пострадалия с две ръце за дрехите завъртял го и го блъснал в стената на къщата.
От удара мъжът паднал на земята, но обвиняемият започнал да му нанася удари с ръце и крака в областта на главата.
След като пострадалият престанал да се съпротивлява, обвиняемият го оставил да лежи в безпомощно състояние на земята и влязъл вътре в къщата. В една от стаите намерил бял хартиен плик, в който имало 400 лева, взел ги, след което напуснал дома и се отправил пеша към Криводол.
Станалата свидетел на случилото се жена съобщила за видяното от нея на полицейски служител, който заедно със свой колега посетили селото. На място намерили Г. В. да лежи уплашен на земята в двора. Двамата му помогнали да седне и се обадили за медицински екип в Спешния център в Криводол, след което отишли да посрещнат линейката.
Екипът на спешна помощ транспортирал пострадалия до Враца, а от там, поради множеството наранявания, бил настанен в лечебно заведение в София. Там медиците се борили за живота на мъжа, обаче той починал на  30 януари 2019 година.
В същия ден на нападението, към 21 часа, обвиняемият Р. отишъл в София при свой роднина. Напазарувал храна, а на следващия ден си купил дрехи и обувки. По-късно същата вечер, Р. признал пред своя роднина, че е пребил В., след което двамата отишли до 02  РУ - СДВР,  където Р. бил задържан, тъй като вече бил обявен за общодържавно издирване.
При задържането в него била намерена сумата от 135 лева, за която той заявил, че това е остатъка от 400 лева, които взел от дома на пострадалия.
Заключението на съдебно –медицинската експертиза посочва като причина за смъртта тежка черепно - мозъчна травма довела до вътрешночерепни кръвоизливи,  мозъчен оток и мозъчно притискане.
Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.
27.02.2020, 08:23 часа
1066 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha