Вижте по кои пътища може да шофираме без винетка

Вижте по кои пътища може да шофираме без винетка За 115 км пътни участъци около София, включително Софийския околовръстен път и Северната скоростна тангента, няма да се дължи винетна такса.
Винетка няма да е необходима и за 40 км около Варна, в това число пътят до пътния възел за летището на автомагистрала "Хемус". Това предвиждат приетите днес от Министерския съвет (МС) промени в Списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, съобщи пресцентърът на МС.
В участъците около София попадат още отсечките София - Владая, София - Долни Богров - Горни Богров - Елешница, София - село Пролеша, пътят от Софийския околовръстен път до Нови Искър. Винетка няма да е необходима за пътя София - Волуяк, Кокаляне - Долни Пасарел, Софийски околовръстен път - Панчарево, за двата третокласни пътя София - Банкя, както и за отсечката от Софийския околовръстен път в района на кв.Суходол до автомагистрала "Струма" при пътния възел за Мало Бучино.
В отсечките около Варна, за които няма да е необходима винетка, попадат: участък от магистрала "Хемус" до пътен възел "Летище"; участък от пътя Варна - Русе до отбивката за пречиствателната станция Варна; два участъка от пътя Бургас - Варна - Дуранкулак, до к.к.Златни пясъци, к.к.Св.Св.Константин и Елена и Варна и между кв."Аспарухово" и разклона за местността "Кантара" и други.
27.02.2020, 16:10 часа
1646 2
Коментари

Търпение

28.02.2020, 00:27 часа
Споко, с тези темпове, с които София расте, но не старее след 2 години Враца ще е от новите й квартали. Е верно не от луксозните, а за депо за боклуците й, но с "Компостиращ завод", как звучи само ? Айде да ви е честито.

Враца

27.02.2020, 20:08 часа
А защо Враца я няма никъде? Защо за да иде човек до язовира за риба трябва да има винетка? Защо околовръстният път от новите гробища покрай язовира до кръговото се иска винетка? И знаци са поставени за ТОЛ-такса
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha