Под развалините на рухналия хотел в Китай остават 22 души, издирването продължава

Под развалините на рухналия хотел в Китай остават 22 души, издирването продължава Спасителите продължават издирването на 22 души, които все още се намират под развалините на хотела, който се срути в събота в източната китайска провинция Фуцзян, предаде ТАСС, като цитира последните данни от репортаж на провинциалната телевизия.
Хотелът в град Цюанчжоу се срути в събота вечерта местно време. Той се използваше за временно подслоняване на лица, подложени на карантина заради коронавируса. Общо в него се намираха по официални данни 71 души, от които бяха спасени 39, а 10 други загинаха от получените травми. В спасителната операция участват над 1000 пожарникари, полицаи, военни и медици.
Все още няма информация за причините за срутването на хотела. Според местни медии в хотела се е извършвал ремонт. Сградата е била построена през 2013 г. и през 2018 г. е била преустроена като хотел. Всеки от етажите имаше площ около 1000 кв. м., отбелязва ТАСС.
Междувременно стана ясно, че новорегистрираните случаи на новия коронавирус в континентален Китай в неделя са били 40 спрямо 44 ден по-рано, съобщи Ройтерс, като се позовава на китайските здравни власти.
С новите заразени общият брой на потвърдените случаи в Китай достига до 80 735.
В неделя са починали 22 пациенти, от които 21 в централната провинция Хубей, първоначалния епицентър на епидемията. Общият брой на починалите от заболяването Ковид-19, причинено от новия коронавирус, в Китай достигна до 3119.
От новите случаи на зараза 36 са били в Ухан, централния град на провинция Хубей, епицентър на заразата. Останалите четири са в провинция Гансу, като става дума за "внос" на зараза от Иран, допълва Ройтерс.
Това означава, че за втори пореден ден, освен в провинция Хубей, на останалата територия на Китай няма ново локално предаване на заразата, посочва агенцията.
09.03.2020, 11:10 часа
781 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha