Паника във Видинско! 83 души са поставени под карантина, децата се връщат на училище

Паника във Видинско! 83 души са поставени под карантина, децата се връщат на училище Във Видин засега няма регистриран болен от коронавирус. Децата от утре отново са на училище, съобщи областният управител Момчил Станков:
"Хубавата новина е, че на територията на област Видин нямаме заболели лица. Има поставени под карантина- това са лица, които са влезли на територията на Република България, на територията на област Видин, от Италия. Със заповед на министър Ананиев, до второ нареждане, спортните мероприятия се провеждат без публика, взети са необходимите мерки за детските градини и детските ясли и учрежденията за настаняване на деца с умствени увреждания, възрастни хора. Нашите деца утре са на училище."
Училищните помещения ще бъдат щателно дезинфекцирани, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и добави:
"Регионалното управление на образованието е издало заповед до директорите на училищата, че трябва да бъде преструктуриран учебният материал, допълнителните консултации да се извършват съобразно индивидуалните потребности на всеки ученик, осигуряване на обучение, при необходимост, с използване на информационни и комуникационни технологии, образователни платформи и други интернет приложения. Дистанционни родителски срещи чрез използване на електронни дневници, интернет приложения и електронни платформи. Всеки учебен час да започва с инструктаж за спазване на лична хигиена."
Осъществява се контрол на два от граничните пунктове - "Връшка чука" и "Видин" на Дунав мост 2, за болни от коронавирус.
"Служител на РЗИ извършва анкетиране на влизащите в страната, които идват от територии, за които има обявени огнища на заразяване. Към този момент 83 са наблюдаваните лица- карантинният период е 14 дни. Това се извършва ежедневно- в рамките на работния ден. Все още няма необходимост от 24-часови дежурства на границите", каза директорът на Регионалната здравна инспекция във Видин д-р Гергана Джамбова.
Изпратена е лабораторна проба от едно лице от Видин, засега няма информация резултатът да е положителен за коронавирус, добави д-р Джамбова.
11.03.2020, 16:50 часа
5450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha