Kрай на мизерията в Керамичната! Преместиха всички затворници в Бойчиновци /снимки/

Kрай на мизерията в Керамичната! Преместиха всички затворници в Бойчиновци /снимки/ Всички затворници от Керамичната към Врачанския затвор са преместени в общежитието в Бойчиновци, научи ексклузивно агенция BulNews. 
В ремонтираното общежитие в Бойчиновци лишените от свобода, които излежават присъдите си на по-лек режим, ще живеят в значително по-добри условия. 
За закриването на Тухларната се заговори още през 2012 година. През 2017 година, след проверка на мястото от заместник-омбудсмана Диана Ковачева и експерти от Националния превантивен механизъм, бяха установени изключително лоши битови условия. Падаща мазилка от стените и таваните в помещенията за спане, висящи и необезопасени контакти и кабели, процепи в покрива са само част от потресаващата гледка в общежитието. В килиите няма течаща вода и санитарен възел, а за да облекчат нуждите си, на затворниците се налагаше да използват кофи. 
Лишените от свобода, които излежаваха присъдите си в Тухларната, са около 55 души. Извозването им към основно ремонтираното общежитие в Бойчиновци започна поетапно във вторник, като днес вече всички са транспортирани. 
В Бойчиновци за осъдените са осигурени значително по-добри условия за живот. Стаите са светли, чисти и те ще имат достъп до топла вода и тоалетна.  
Заради по-лекия режим, преместените затворници работят на различни обекти, до които ще се наложи да бъдат превозвани от Бойчиновци. Това ще струва на Врачанския затвор около 900 лева месечно. 
 
13.03.2020, 10:45 часа
5330 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha