Съдът с важно решение за задържаните във Враца адвокат Румяна Тодорова и дъщеря й Деница

Съдът с важно решение за задържаните във Враца адвокат Румяна Тодорова и дъщеря й Деница Адвокат Румяна Тодорова от Враца и дъщеря ѝ Деница излизат от ареста, реши окончателно Апелативният специализиран наказателен съд /АСНС/.
Двете жени бяха задържани преди 10 дни, след като от прокуратурата обявиха, че са разкрили престъпна група за измами, свързани с уреждане на дипломи за университети, фалшифициране на документи, настаняване на възрастни хора в старчески домове и др. За акцията на ГДБОП съобщи първо агенция BulNews.
Заедно с тях, за участие в престъпната група бяха задържани Ивайло Иванов и Иван Тодоров, а спецсъдът остави и четиримата в ареста.
Днес втората инстанция е решила да освободи адвокат Тодорова срещу гаранция от 5 000 лева, а дъщеря ѝ Деница, която според обвинението се е представяла само за адвокат при дейността на групата, ще бъде под домашен арест. Останалите двама обвиняеми остават окончателно зад решетките.
Според разследващите участниците в групата намирали хора и ги уверявали, че срещу заплащане могат да им уредят всякакви услуги, които обаче никога не извършвали.
При претърсванията в апартаментите на обвиняемите бяха открити печати на всякакви институции, на нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, оръжия, наркотици, както и самоделна бомба с 400 грама тротил, батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно, посочиха от прокуратурата. Открита беше и цифрова фреза за производство на монети от един лев.
17.03.2020, 18:05 часа
10861 4
Коментари

жако

17.03.2020, 20:57 часа
мале, мале до къде я докараха госпожите,,,,

hahah

17.03.2020, 19:31 часа
тия мани, че са грозни на смрад ама и много тъпо

i k,,,i

17.03.2020, 19:18 часа
ha ha ha

Оги

17.03.2020, 18:47 часа
Айдукини
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha