Внимание, работодатели! Вижте за какви нарушения следят от Инспекцията по труда във Враца

Внимание, работодатели! Вижте за какви нарушения следят от Инспекцията по труда във Враца Дейността на Инспекцията по труда във Враца продължава с работата по решаване на получените сигнали от работещите, научи агенция BulNews.
Извършват се проверки за контрол по спазване на противоепидемичните мерки, свързани с ограничаването на разпространението на коронавируса COVID-19. Също така продължава контролът относно работа без трудови договори, както и проверките на фирмите, които са потенциални нарушители на нормите, свързани със заплащането на труда на работещите.
ДИТ Враца обръща внимание върху специалната рубрика на сайта на Инспекцията по труда „Антикорупция“. В нея гражданите могат да получат информация за начините за подаване на сигнали, съдържащи данни за прилагане на нерегламентирани практики от контролните органи, в т. ч. и за конфликт на интереси. Такива сигнали могат да бъдат подадени и през специално създадената електронна форма за сигнали за корупция. Създаден е и ред за подаване на сигнали, когато работодателите или работещите не са доволни от действията на контролния орган.
 
01.05.2020, 08:40 часа
1383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha