Иван Гешев: Започна проверка за използването на евросредства свързани с борба с пандемията

Иван Гешев: Започна проверка за използването на евросредства свързани с борба с пандемията „Държавата е създадена за това, за да налага правилата по отношение на тази малка част от гражданите, които не спазват правилата в интерес на тази голяма част, над 90 процента от хора, които спазват правилата”, каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ главният прокурор Иван Гешев.
Той разкри, че е започнала проверка за използването на евросредства, еврофондове и пренасочването им към сектори, свързани с борба с пандемията.
Иван Гешев коментира случая, свързан с бизнесмена Васил Божков, като сподели, че впечатлението му е за поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.
„Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток”.
Главният прокурор е на мнение, че този случай се използва от определени политически сили.
„Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг, прокуратурата и в най-общ план държавата. Българският гражданин очаква справедливост, справедливост по отношение на всички, независимо дали си милионер или си ром; независимо дали разполагаш с милиарди, дали си гражданин на София или извън София. Целта ми е да покажем, че всички са еднакви пред закона”, заяви Гешев.
По отношение на случващото се ПФК „Левски” Иван Гешев е на мнение, че това е подигравка с клуба, с привържениците и с името „Левски”, и още, че това е определена защитна стратегия.
16.05.2020, 13:11 часа
711 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha