Изправят пред съда обвиняем, пребил до смърт мъж в Димово

Изправят пред съда обвиняем, пребил до смърт мъж в Димово Окръжната прокуратура във Видин е предала на съд С.С. на 33 години по обвинение за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин.
На 16.01.2019 г. И.Д. на 60 години поканил С.С. в дома си в Димово, за да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Той се отзовал, като дошъл около 20.30 часа. Двамата пиели вино, разговаряли, което продължило и през нощта. През това време, под въздействие на алкохола, мъжете няколко пъти се карали.
Около 6 часа сутринта, между тях отново възникнал конфликт, вследствие на който С.С. проявил агресия като започнал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото на И.Д.    
Побоят продължил около 10 минути, след което обвиняемият се прибрал в дома си. Спал през целия ден, а на 18.01.2019 г. разбрал, че И.Д. починал. Тогава С. изпрал дрехите си и почистил обувките, по които имало следи от кръв.
Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за случилото се на органите на МВР в Видин.
От изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е съчетана травма (закрита черепно-мозъчна и лицева травма, множество счупвания на ребра двустранно с разкъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.
Предстои наказателното производство срещу С.С. да продължи в съда.
28.05.2020, 13:29 часа
539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha