За какво всъщност плащат мъжете, когато плащат за секс

За какво всъщност плащат мъжете, когато плащат за секс Твърде често говорим за секса като просто физически акт. Начин да освободим някакво напрежение. Или пък нагон - първичен, често грозен. Но, разбира се, сексът може да бъде много повече от това. В контекста на консенсусното партньорство сексът може да бъде начин да изпитаме близост и връзка, начин да изразим любов и страст, начин да се докоснем до по-чувствена и игрива страна на себе си и може би дори начин да избягаме от изискванията и стресовете на живота за няколко мига. Но какво да кажем, когато става дума за платен секс? Платеният секс просто физически акт ли е? Или тези, които плащат за секс, получават нещо повече от сексуалното преживяване?

Науката
В ново изследване, публикувано в The Journal of Sex Research, д-р Хюсеймин от университета в Кейптаун интервюира 43 мъже, живеещи в Южна Африка, които са плащали за секс. Участниците са на възраст между 22 и 67 години. Малко над половината са идентифицирани като бели, а останалите са от други раси. Интервютата включват редица открити въпроси за историите на участниците и преживяванията им при заплащането за секс. Ето и резултатите - за какво са плащали тези мъже, когато са плащали за секс.

Загуба на девствеността
Приблизително една четвърт от мъжете в това проучване посочват, че първия път, когато плащат за секс, е и първата им сексуална възможност като цяло. В този смисъл те са платили за секс просто като средство да загубят девствеността си. Независимо дали са били в късната си тийнейджърска възраст или в началото на двайсетте си години, тези мъже са смятали, че са твърде стари, за да бъдат девствени. Споделят, че са искали да се отърват от титлата „девица“ и затова са пристъпили към платена любов. Повечето от тях са били нервни и срамежливи, разговаряйки с жени „в реалния живот“. Казват, че платеният секс им предлага пространство, където те могат да преодолеят несигурността и ниското си самочувствие и да избегнат неудобството си от жените.

Премахване на отхвърлянето
Някои мъже в това проучване описват усещането за огромен натиск при запознанства, при които първият сексуален опит може да доведе до прекратяване на отношенията. Тоест на среща те се чувстват като на изпит, което ги е карало да бъдат нервни и напрегнати в „нормалните си отношения“ с жени. Те описват страха, че ако една жена не иска да ги вижда отново след секс, това се тълкува от тях като резултат от лошо сексуално представяне. В същото време при платения секс няма очаквания и недоразумения и тези мъже се чувстват спокойни от „представянето“ си.

Сексуални умения
Продължава да съществува една нагласа сред хората, че мъжът трябва да има сериозни сексуални умения, за да достави истинско удоволствие на партньорката си. В контекста на платения секс обаче мъжете в това проучване описват, че този натиск намалява. Когато правят секс срещу пари, те не се притесняват да бъдат сексуално неопитни. Освен това някои мъже споделят, че чрез платения секс всъщност те могат да научат нови сексуални умения, които биха могли да използват с други жени при други обстоятелства.

Навигация на сексуалните затруднения
При някои мъже с проблеми в ерекцията, да речем, платената любов е опция да не изпитват притеснения, срам и чувство за вина. Мъжете в проучването казват, че по време на платен секс те се чувстват комфортно да поискат да бъдат удовлетворени конкретни техни нужди, за да имат или поддържат ерекцията си. Това не предизвиква у тях чувство на уязвимост, което иначе биха изпитали с партньора си. Така че, когато говорим за платена любов, не е задължително да се касае за сексуални маниаци с пошли намерения. Като в много други теми, и тук може да завършим с това – докато не влезем в обувките (и живота на някого), е най-добре да не го съдим прибързано.
04.07.2020, 10:00 часа
894 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha