Внимание, шофьори! Продължават ремонтите на обходния път през Рашково, движението е затруднено /снимки/

Внимание, шофьори! Продължават ремонтите на обходния път през Рашково, движението е затруднено /снимки/ Продължават ремонтните дейности на обходния път през Рашково, научи агенция BulNews.
Пътят през Рашково - Радотина – Литаково се използва като част от алтернативен маршрут, поради ремонта на отсечката Ботевград – Мездра от международния път Е-79. Дълги години трасето бе в лошо състояние. Това наложи да бъде извършена рехабилитация, за да може пътят да поеме големия поток от автомобили.
От началото на месец май Агенция "Пътна инфраструктура" започна рехабилитация на третокласен път III-161 Люти дол - Рашково - Радотина - Литаково - Ботевград, който е обходен маршрут за моторни превозни средства до 12 тона. Пътното платно не е ремонтирано основно от години, извършвано e само текущото му поддържане.
Предвид строителните дейности по скоростния път Мездра – Ботевград, част от главен път Е-79, ремонтът на алтернативния маршрут бе наложителен, тъй като трасето поема голяма част от натоварения трафик.
Дейностите включват извършване на локални ремонти, изкърпване на дупки, полагане на нова асфалтова настилка на цели отсечки, поставени са нови пътни знаци и табели, почистват се отводнителни канавки, подменя се и пътната маркировката.
Участъкът между Люти дол и Ботевград се използва като алтернативен след стартиране на дейностите по изграждане на четирилентовия скоростен път от Ботевград до Мездра. Новото трасе на Е-79 ще следва съществуващия вече път, но ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока.
С цел по-бързо завършване на обекта, участъкът беше разделен на два лота. Единият с дължина 19.3 км, а другият - 13.4 км. Те се строят от две различни дружества.
Дейностите продължават и в момента между Ботевград и Литаково, затова пътуващите през участъка да се движат с повишено внимание.
08.07.2020, 16:43 часа
4619 2
Коментари

?!

09.07.2020, 11:55 часа
Милиционерите обаче си седят в колите и снимат ли снимат,гледат лошо и пълнят подвижните тоалетни.Шефовете им са канцелариите си,а част от работата им (превенцията е основна!) е да накарат стопанина на пътя да го приведе в нормален вид.Действайте бе!

?!

09.07.2020, 11:49 часа
Защо пътното във Враца смята че е ремонтирало участъка Ребърково-Люти дол?Там има дупки и пропадания,поради които скоро ще има сериозен пътен инцидент!Тогава сигурно ще се мъдри и "анализира", ние ще псуваме и ще се вайкаме, а някой ще е мъртъв!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha