Прекратиха договора за концесията на язовир "Ливадето" край Върбица, прехвърлят го на държавата

Прекратиха договора за концесията на язовир "Ливадето" край Върбица, прехвърлят го на държавата Прекратяват договора за концесия на язовир „Ливадето” край Върбица, стана ясно на заседание на местния парламент във Враца. 
Предложението е на зам.-кмета на общината Цветан Стоijчков. При гласуването местните сенатори гласуваха с 34 гласа "за", 0 "против" и 0 "въздържали се". 
Договорът е сключен на 16 юни 2015 г. между Община Враца и „Омега фиш“ ООД, представлявано от Иво Спасов.
През декември м.г. в местната управа е постъпила молба от Емил Алексов - упълномощено лице от дружеството, за прекратяване на договора, поради невъзможност да стопанисва язовира с площ 235.578 дка. Към момента „Омега фиш“ ООД дължи годишни концесионни такси в размер на 19 202.93 лева с включен ДДС. За задълженията си концесионерът е уведомяван многократно по телефона и с писма.
На 1 август 2018 г., между Община Враца и дружеството-длъжник е сключено споразумение за разсрочено плащане, съгласно погасителен месечен план. Задълженията не са изплатени доброволно и местната управа ще предприеме действия за принудителното им събиране, ведно с изтеклите лихви, неустойки и разноски, по законоустановения съдебен ред, включително чрез изпълнително производство със съдействието на частен съдебен изпълнител.
До момента врачанската управа е прехвърлила безвъзмездно в полза на държавата 8 водоема.
28.07.2020, 11:49 часа
874 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha