Новата учебната година ще започне редовно

Новата учебната година ще започне редовно Месец и половина преди началото на новата учебна година остава актуален въпросът как ще може да стартира тя - в реално учебно време или отново дистанционно. Категорична и ясна е позицията на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" - началото на учебната година трябва да започне редовно, каза председателят на организацията д-р Юлиян Петров.
В момента е факт, че ще започнем редовно, следват допълнителните организации при заболял ученик и др. Първото, което е важно за нас, е да не се пренасочват парите за учители и ученици към дейности за превенция с коронавирус. Имаме първите отговори за това, защото училищните бюджети бяха изразходвани за дезинфектанти и др. Трябва да има целеви средства за това. От една страна комплекс от мерки от Министерството на здравеопазването, които ще бъдат задължителни за всяко училище. Вторият модел са препоръчителни мерки, които ще бъдат съобразени със спецификата на учебните заведения. Директорите ще взимат основните решения за превенция от зараза, училището не бива да бъде оставено само в такава ситуация", допълни той.
Задължително ще бъде спазването на социална дистанция между учител и ученици. Изключват се иновативните методи на преподаване при сегашното структуриране на образователните институции. При този наличен педагогически персонал не е възможно да има смесен учебен процес - частично дистанционно и частично присъствено, убеден е Юлиян Петров.
 
11.08.2020, 16:18 часа
726 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha