Драма в Монтанско: Служител на училище шамароса дете /видео/

Драма в Монтанско: Служител на училище шамароса дете /видео/ Четвъртокласник е бил ударен от служител по поддръжката в училището в село Якимово, Монтанско, оплака се бабата на детето пред Нова. Според жената случилото се с внука ѝ не е изолиран случай.
Венка Цветанова разказа, че посегателството е извършено преди час по физкултура, който се провеждал на открито.
„Случайно дойдох в училището. Негови съученици ми казаха, че е бил пляснат силно по главата от работника. Това се е случило, когато детето опитало да отвори външната врата на входа. Внукът ми е плакал и това е било забелязано от класната ръководителка, от която сме доволни. Отидох при директорката, обясних, извършена е проверка”, каза Цветанова.
По думите на класния ръководител детето наистина е плакало, когато излезли, за да проведат часа.
„Но не съм станала свидетел на подобна случка. Детето плачеше леко, но след това проведохме часа спокойно. Игра си. Чухме се и с бащата след часа. Той беше спокоен, нямаше признаци на агресивно поведение. За мен случилото се дори не е инцидент. Може да е било и случайно сбутване”, заяви учителката.
Директорът на училището Клавдия Илиева обясни, че знае за случая от класния ръководител и от ученика.
"На моя служител са посикани писмени обяснения, в които твърди, че не е удрял детето. Разговаряла съм и със съучениците на момчето, които казват, че то е било плеснато зад врата. Предвид разказите на учениците, които потвърждават за случилото се, съм наложила дисциплинарно наказание на г-н Борисов - предупреждение за уволнение. През годините други подобни сигнали не са достигали до мен за подобни случаи", подчерта тя. 

23.04.2024, 10:36 часа
5637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha