Татяна Дончева: Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е счетоводителка на Пашата от СИК

Татяна Дончева: Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е счетоводителка на Пашата от СИК „Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика? Кой назначи счетоводителката му за министър на енергетиката? Кой назначи Каратиста, като приближен на Пашата, в борда на директорите на ЧЕЗ? Мутрите превзеха държавата!“, попита пред бТВ адвокатът и бивш депутат Татяна Дончева.
Напомняме, че министър на енергетиката е Теменужка Петкова.
Тя подаде оставка, която първо бе приета, а после отхвърлена, след като призна, че я свързва приятелство с изненадващо определеното за първи купувач на ЧЕЗ семейство Върбакови, като съпругът в него има дългогодишни съдружия с босове на СИК.
Второто й напомняне беше свързано с избора за представител на държавата в ЧЕЗ на дотогавашния охранител на Пашата от СИК, познат като Митко Каратиста, чиято съпруга е общински съветник от ГЕРБ в София, дори шеф на комисия. 
Дончева коментира и недопускането на ЧСИ в Дупница, въпреки решение на съда и как шефа на районното управление на МВР съдейства на охранителната фирма "Делта гард", която също е на въпросния Митко Каратиста, да не допусне съдебния изпълнител.
„Той трябваше да издаде заповед на гардовете на "Делта гард" да се отдръпнат. Така е по закон“, каза още Дончева.
"Делта гард", Каратиста и неговия приятелски кръг станаха обект на разследването 8-те джуджета, което разкрива как собственикът на завода е изнудван, за да прехвърли бизнеса си на посочени от рекетьорите лица. В специална декларация американският посланик Херо Мустафа не просто застана зад разследването на Антикорупционния фонд, създаден и финансиран от САЩ, но и предупреди българските власти, че всички замесени в казуса лица следва да получат незабавните си наказания. Всъщност, участието на брата на вътрешния министър Маринов в кръга, беше повод за оставката му и неговото освобождаване от поста. Явно САЩ няма да спрат до него диренето си.
Очаква се четвърти епизод от сагата.
11.08.2020, 15:59 часа
1186 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha