Родители: МОН да позволи и дистанционно обучение от 15 септември

Родители: МОН да позволи и дистанционно обучение от 15 септември Родители искат Министерство на образованието и науката да даде възможност децата им да започнат новата учебна година дистанционно, това каза Ива Недялкова, която е част от родителска група, бореща се да получи тази възможнност.
Според нея масовото посещение в училище ще съдейства за мълниеносното разпространение на коронавируса, тъй като учениците ще имат досег с други хора по пътя към образователното заведение и при установен случай на заразен ще е невъзможно да бъдат установени контактните лица.
„Ние не сме против присъствена учебна година. Не искаме да отнемаме правото на никое дете да посещава часове. Разбираме много добре родителите, които нямат възможност да останат вкъщи с децата си, да работят от вкъщи, самотните родители. Опитваме се да влезем в тяхното положение и молим за абсолютно същата реакция от тяхна страна”, обърна се Недялкова към онези родители, които ще пуснат децата си в клас и виждат в тяхно лице заплаха от това годината да започне дистанционно.
 
16.08.2020, 16:39 часа
1271 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha