Чук-чук, фалитът е тук! И Христина Андреева напусна „Конкурент“, вестникът спира всеки момент

Чук-чук, фалитът е тук! И Христина Андреева напусна „Конкурент“, вестникът спира всеки момент Дългогодишният редактор във врачанския вестник „Конкурент“ – Христина Андреева, напусна затъващото издание, научи агенция BulNews.
Достолепната журналистка работи в медията повече от 15 години. Тя се присъедини към екипа по покана на предишния собственик Даниел Бузов и беше стълб в редакторския екип. През тези години Хита предаде своя опит на десетки млади колеги и беше тяхна опора в работата им.
За съжаление след продажбата на вестника на Делян Пеевски атмосферата в изданието се развали и последва масово бягство на журналисти и технически лица. Христина Андреева остана последна от някогашния славен екип на флагмана на регионалната журналистика.
Ситуацията в редакцията на „Конкурент“ окончателно се влоши с идването на Георги Александров като главен редактор. Дребничкият журналист започна да използва изданието за разчистване на лични сметки и остави качествената журналистика на заден план. Това бе причината Хита да вземе тежкото решение да напусне вестника.
Пред близки тези дни тя е споделила, че й е омръзнало неграмотни хора да се държат лошо с нея, а заплащането било толкова мизерно, че било неудобно дори да го коментира. Работата отивала на затъркване и тя не желаела да бъде част от гробокопачите на вестника.
С напускането на Христина Андреева, в „Конкурент“ остана да работи само главният редактор Георги Александров, по-известен като Гошо Синдика. Помещенията в редакцията пустеят и по тази причина областният управител Малина Николова иззе половината от тях, за да бъдат отдадени под наем на други хора. Изданието всеки момент ще спре да излиза и ще замине в гробището за фалирали вестници.
През декември 2019 г. беше отпечатан последният брой на всекидневника, като обещанието на назначения за собственик Димитър Николов – Мито Мухъла, беше в бъдеще вестникът да е на пазара 2 пъти седмично. Преди няколко месеца той изобщо спря да излиза, а в момента като седмичник вече е на будките само в петък.
Вещи в занаята коментират, че това се прави, за да може още малко време да се заблуждават рекламодателите да дават пари и за вестника, но и на тази измама вече й се вижда краят.
24.08.2020, 08:30 часа
4951 6
Коментари

Всезнайко

24.08.2020, 13:17 часа
До Владко, момче сладко. Редакторът е журналист, пиле мое. Хита е била винаги среден редактор в средни и слаби издания, особено в общинската радиоточка и издишащия "Конкурент". Преди 1990 г. не можеше да припари до "Отечествен зов". Гледай мащабно.

Владо

24.08.2020, 11:10 часа
До ВСЕЗНАЙКО - пише , че Хита е РЕДАКТОР. за какви журналисти става на въпрос? Много си тъппппп.

Всезнайко

24.08.2020, 09:58 часа
Хита не е кой знае каква журналистка, дори за провинцията. Освен новини друго не може да прави.

Мистър Сенко

24.08.2020, 09:24 часа
За мен е загадка как Синдика прави този фокус да оцелее при фалирал вестник! Явно наистина го държат, за да има кой последен да заключи вратата на редакцията.

Владо

24.08.2020, 09:03 часа
Явно на Хита, и е писнало от малоумници.

Григор Лилов

24.08.2020, 08:50 часа
Жалко,вестника умира. Гошо е за пребиване
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha