Внимание, нелоялен търговец! Комисията за защита на потребителите глоби магазин „Финес“ във Враца заради подвеждащи цени

Внимание, нелоялен търговец! Комисията за защита на потребителите глоби магазин „Финес“ във Враца заради подвеждащи цени Комисията за защита на потребителите /КЗП/ глоби магазин „Финес“ във Враца с 1 000 лв. заради нелоялни търговски практики, научи агенция BulNews.
Санкцията е била потвърдена с решение 250 от 27.07.2020 г. на Административния съд в града, като то е окончателно.
Наказателното постановление № К-030287/28.10.19 г. е на директора на Регионална дирекция за областите Видин, Монтана и Враца, към Главна дирекция „Контрол на пазара“ при Комисия за защита на потребителите.
Миналата година мъж видял в магазин „Финес“ комплект самобръсначки „Уилкинсън“ на добра цена и решил да си ги закупи. На касата обаче му взели с 2 лв. повече. Първоначално той не забелязал разликата, но вкъщи прегледал касовия бон и установил измамата. На следващия ден мъжът върнал стоката и си получил обратно парите. Обяснението на персонала било, че се е получило недоразумение, което веднага ще бъде отстранено и цената коригирана.
Мъжът изчакал няколко дни и отишъл да провери дали това е направено. На място се уверил, че няма промяна и продължава да има разлика в цената на този продукт в магазин „Финес“.
Тогава той подал жалба в КЗП във Враца. Инспектори извършили проверка и установили нелоялна търговска практика, заради което било издадено наказателно постановление. 
Собствениците на магазин „Финес“ Паулина и Момчил Младенови оспорили глобата пред Районния съд във Враца, но претърпели крах. Последвало обжалване на решението на РС пред Административния съд, който потвърдил изцяло наказателното постановление от 1 000 лв. и осъдил семейство Младенови да плати допълнително 120 лв. юрисконсултско възнаграждение.
В мотивите на съда е посочено, че: „Разпоредбите на ЗЗП са създадени изцяло в интерес на потребителите и всяко нарушение би следвало да се приеме, като такова с висока обществена опасност, защото засяга обществени отношения свързани с множество граждани. 
Обоснован е изводът, че дори да се касае до техническа грешка при обявяване на цената, то същата не е била непосредствено и своевременно отстранена от търговеца, въпреки направеното оплакване, като е продължила да е налична и след това, включително и към момента на проверката“
.
Наказанието за магазин „Финес“ е тежък удар по репутацията на семейство Паулина и Момчил Младенови. Двамата упорито градят образ на почтени бизнесмени, а Момчил Младенов дори беше и кандидат за кмет на Враца. Сега става ясно, че те са трупали семейното си богатство чрез нелоялни търговски практики, с които ощетяват клиентите си.
В редакцията на агенция BulNews постъпи сигнал за още една сериозна издънка на „Финес“, който в момента се проверява.
24.08.2020, 08:50 часа
12378 4
Коментари

Неудобните

25.08.2020, 06:45 часа
ГЕРБ бият бухалките си /КЗП, инспекция по труда, РЗИ, ХЕИ и др./ По неудобните си опоненти. Днес бият по него утре и по нас.

Бако

24.08.2020, 18:12 часа
Епа най-редовно у Комплекса на една стока пише една цена, а се маркира на друга. Т'ва не е от вчера.

Чичко Паричко

24.08.2020, 09:26 часа
Малееее, срам! Знаех си, че тази фръцла е измамничка

ГАЦКО

24.08.2020, 09:05 часа
НА МОМЧИЛЧО И ФАМИЛИЯ ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ МАГАЗИНИ Е ТАКА...КРАДНЕ И С ГЪЗО СИ ОТ ВСИЧКИ - ОТ РАБОТНИЦИТЕ ( ЗА ТОВА Е ГОЛЯМО ТЕКУЧЕСТВОТО НА ПЕРСОНАЛА МУ), ОТ КЛИЕНТИТЕ С РАЗНИ ТАРИКАТСКИ ПИНИЗИ (ПОНЕЖЕ ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТАРИКАТ ВЪВ ВРАЦА)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha