След сигнал от РЗОК: Полиция нахлу в ломската болница, ровиха за документи

След сигнал от РЗОК: Полиция нахлу в ломската болница, ровиха за документи Полиция е нахлула в ломската болница вчера, научи агенция BulNews.
След получени сигнали за "източване" на средства от Здравната каса и отчитане на фиктивни дейности по клинични пътеки, от 10 до 17 часа е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления в сферата на здравеопазването на територията на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" ЕООД.
При извършеното претърсване от служители на секторите "Противодействие на икономическа престъпност", „Противодействие на криминалната престъпност" и разследващ полицай от областната дирекция на МВР в Монтана, в отделението по хемодиализа, в картонена кутия върху гардероб в стаята на медицинските сестри са намерени и иззети 31 ламинирани копия на лични карти, досиета на пациенти и диализен журнал за 2018 и 2019 г.
По случая е образувано досъдебно производство за използване на документ с невярно съдържание с цел просвояване на чуждо имущество. Наказанието за престъплението е от 2 до 8 г. 
28.08.2020, 11:38 часа
5471 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha