Медиците от Лом: Подкрепяме напълно д-р Георги Савков

Медиците от Лом: Подкрепяме напълно д-р Георги Савков Персоналът на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ в Лом излезе с протестно писмо по повод готвените промени в ръководството на здравното заведение. 
Припомняме, че на предишната сесия на общинския съвет в крайдунавския град изненадващо бе внесено предложение за смяна на дългогодишния директор на лечебницата д-р Георги Савков. На негово място общинското ръководство поискало да сложи избягалия от Враца Петър Керемедчиев. 

Игри на пачки! Брутални схемаджии искат да източат ломската болница, д-р Савков им пречи

Утре ще се проведе последното за годината заседание на местния парламент и се очаква предложението да бъде прокарано отново.
Медиците обаче са категорични, че не искат да ги управлява „ликвидаторът“ Петър Керемедчиев, а желанието и начинът за освобождаване на управителя на болницата са недемократични, неясни и без всякакви мотиви. Те настояват процедурата по смяната на управителя да бъде прекратена незабавно. 
Вижте цялото писмо на колектива на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ в Лом, адресирано до кмета на общината Георги Гаврилов, с копие до председателя на местния парламент Христина Христова, Центъра за защита на правата в здравеопазването и медиите.

Уважаеми господин кмет, 
Ние, подписалите това протестно писмо, заявяваме че сме обединени единствено и само в разбиранията си за демокрация, демократично общество и законност! Ние сме категорично против готвените промени в ръководството на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец“ ЕООД гр. Лом. Желанието и начинът за освобождаване на управителя на болницата е недемократичен, неясен и без всякакви мотиви. Дружеството е добре управлявано, действащо и печелившо. В тези трудни години д-р Георги Савков успява да ръководи и съхрани едно общинско търговско дружество без просрочени задължения, с положителен финансов резултат, в най-бедния край на Северозапада. Усилията, които полага, наистина не са за подценяване, а напротив заслужаващи похвала. 
МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ ЕООД гр. Лом, оказва болнична медицинска помощ на населението на Община Лом и няколко съседни общини, както и на пациенти от областите Видин и Враца. Под управлението на д-р Савков, екипът на лечебното заведение работи усилено за привличане на дарители и партньори в дългосрочен план. Така през годината се спомогна осъвременяването на апаратурата, обновяване на болничните стаи и подобряване условията за престои на нашите пациенти. 
Под управлението на д-р Савков, не веднъж сме получавали обществено признание за грижите към пациента. За това говорят редицата престижни награди, които именно екипните ни усилия донесоха на болницата в последната година. Ние, колективът на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ ЕООД гр. Лом, се обръщаме към Вас с призив за отговорно отношение към нашите искания, а именно: 
1. Ние не желаем освобождаване на Управителя без причини и ясни факти и мотиви. 
2. Ние настояваме за прозрачност и конкретика по отношение на желанието Ви за смяна и причините довели до това. 
3. Ние НЕ желаем „най-добрия мениджър д-р Керемедчиев", доказал се ликвидатор на лечебни заведения. 
4. Настояваме да се прекрати процедурата по смяна на д-р Савков. В негово лице ние виждаме един добре работещ ръководител, гарантиращ развитието на болницата, полагащ усилия за запазване съществуването и в същия обем дейност, осигуряваща полагането грижи за здравето на гражданите. 
Отправяме апел към Вас и общинските съветници в Общински съвет - Лом да прекратите процедурата по смяна на Управителя и оставите д-р Савков на поста. 
Уверени сме, че в името на населението на Община Лом ще съумеете да си подадете ръка. Борете се за болницата с ясни и прозрачни идеи, но не и със страх и омраза! 

С уважение,
колективът на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ ЕООД, Лом
 
20.12.2022, 14:50 часа
4220 1
Коментари

piko

20.12.2022, 16:55 часа
керемедчиев специалист по фалити
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha