Черногорец призна пред съд във Филаделфия за участието си в контрабанда на 20 тона кокаин

Черногорец призна пред съд във Филаделфия за участието си в контрабанда на 20 тона кокаин Черногорският гражданин Александър Кавая е признал пред съд във Филаделфия, че срещу възнаграждение от 50 000 евро е участвал в контрабандата на рекордните 20 тона кокаин на международния товарен кораб MSC Gayane, на който е работил като електроинженер, съобщава в. "Дневне новине", цитиран от БТА. 
В самопризнания, направени миналата седмица, Кавая посочил, че е бил ангажиран от престъпна група в Черна гора, преди да замине да работи на кораба. Той отказал да съобщи пред съда имената на хората, които са го наели.
Това е третият член на екипажа на кораба, признал вината си. Преди него направиха самопризнания други двама черногорци - Ненад Илич и Владимир Пенда.
Според в. "Филаделфия Инкуайър" тримата могат да очакват присъда от минимум 10 години затвор.
Корабът с рекордното количество кокаин бе заловен през юни миналата година в пристанище Филаделфия. Сред арестуваните членове на екипажа имаше общо петима черногорски граждани и двама граждани на други страни. И седемте заподозрени се намират в ареста.
15.09.2020, 13:18 часа
792 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha