Осъдиха млада варненка, изтеглила бърз кредит с чужди данни

Осъдиха млада варненка, изтеглила бърз кредит с чужди данни Осъдиха млада жена от Варна изтеглила бърз кредит с чужди данни, съобщиха от пресслужбата на  Прокуратурата във Варна. 
Държавното обвинение е внесено във Варненския окръжен съд срещу 28-годишната Александра П., представила неверни сведения, за да получи заем от дружество за бързи кредити. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева.
Подсъдимата Александра живяла известно време със съквартирантка. Решила да изтегли бърз кредит в размер на 300 лева с лични й данни. Кандидатстването на кредит ставало онлайн. В искането Александра попълнила имената на бившата си съквартирантка, но погрешно изписала презимето й. За контакт посочила телефонен номер, който бил регистриран на името на майка й. В заявлението изписала номера на банковата си сметка и ползвания от нея имейл.
След като кредитът бил одобрен, в сметката на подсъдимата постъпила сумата от 300 лева. Александра нямала намерение да връща парите. И към момента тя не е възстановила сумата.
През 2019 г. лошият кредит бил изкупен от колекторска фирма, която завела иск към бившата съквартирантка на Александра. За тегления с нейното име бърз кредит момичето научило едва след претенциите на фирмата.
Образувано било досъдебно производство. 28-годишната Александра, която е с висше образование и не е осъждана, се възползвала от правото да не дава обяснения за умишленото престъпление, което извършила.
Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
16.09.2020, 12:38 часа
325 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha