Тикнаха зад решетките контрабандист от Бойчиновци, превозвал тютюн за над 3 бона

Тикнаха зад решетките контрабандист от Бойчиновци, превозвал тютюн за над 3 бона Районен съд – Монтана одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия А. Г. А. от Бойчиновци за наказание от 6 месеца затвор за транспортиране на 9.6 кг тютюн без акцизен бандерол. На 21.02.2020 г. служители на МВР спрели за проверка в село Лехчево "Фолксваген Пасат", управляван от А. Г. А., и открили в автомобила 9.600 килограма нарязан тютюн на стойност 3 360 лева без акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон. Случаят е немаловажен и е извършен в условията на повторност – през 2015 г. подсъдимият А. Г. А. е осъден на 11 месеца „Лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок за същото престъпление - незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – 15. 403 кг нарязан тютюн на стойност 3 008 лева. За престъплението Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от две до осем години. 
Пред съда 51 годишният А. Г. Г. – по професия ел.техник, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което следва да изтърпи при първоначален общ режим. 
РС осъди подсъдимия А. Г. А. и да заплати по сметка на областната дирекция на МВР – Монтана разноски в размер на 217.12 лева за изготвени експертизи.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

*Снимката е илюстративна 
18.09.2020, 15:09 часа
537 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha