Морски пехотинци ще гасят пожарите в САЩ

Морски пехотинци ще гасят пожарите в САЩ

Морски пехотинци ще гасят големите пожари в Съединените щати. До решението се стигна в Калифорния, където от месеци горят най-големите пожари в историята на щата. Военните нямат никакви умения като пожарникари и преди да бъдат изпратени на терен - бяха обучени.
"Има доста общи неща между морските пехотинци и пожарникарите. Те са способни да се адаптират към ситуацията. Това е от решаващо значение, когато се бориш с природна стихия, която е практически непредвидима", заяви  офицерът за свръзка Франк Гузман
От своя страна Андрю Хайзингър, офицер от Военноморските сили на САЩ, посочва: "Имам 80 морски пехотинци в моята бойна част. До един се записаха доброволци. Мисията е съвсем близо до домовете ни. Военната база „Пендълтън” е голяма и половината служещи там са от Калифорния. Усещат бедствието като нещо, което ги засяга, защото са родени и израснали тук."
Флотът и пожарникарите са на мнение, че морските пехотинци могат да бъдат полезни в борбата със стихията. Те са свикнали да действат в малки групи, да изпълняват заповеди и да работят под натиск. Тези умения биха им помогнали, когато получат конкретни задачи при овладяването на огъня.

19.09.2020, 13:12 часа
428 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha