Жителите на Голямо Пещене отбелязаха годишнина от създаването на храм "Св. Георги" /снимки/

Жителите на Голямо Пещене отбелязаха годишнина от създаването на храм "Св. Георги" /снимки/ Жителите на село Голямо Пещене отбелязаха заедно 136-та годишнина от създаването на храм “Св. Георги Победоносец” в населеното място. 
По повод храмовия празник отците Кирил Велинов и Любен Павлов отслужиха водосвет за здраве и благополучие, а на жителите и гостите на селото бе раздаден курбан. 
Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който пожела на живущите да бъдат здрави и обединени. “Само преди година заявихте, че искате да бъде довършен пътят до Голямо Пещене, да има нов и удобен обществен транспорт и да възстановим любимото място за риболов на живущите тук. Всичко това вече е факт - до селото пътуват нови автобуси, осигурени са 50 000 лв. за ремонт на пътя, а “Конярски дол” е възстановен. Това, което правим е видимо за всеки от вас. Вие сте пример за това как въпреки различията, можете да сте обединени и да се подкрепяте! Честит празник!” - каза още кметът Каменов.
На събитието присъстваха още: кметът на населеното място – Тодор Тодоров, кметовете на населени места от Враца, общинският съветник – Хенриета Георгиева, жители и гости на Голямо Пещене.
 
19.09.2020, 13:56 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha