Видин отбеляза тържествено Деня на Независимостта /снимки/

Видин отбеляза тържествено Деня на Независимостта /снимки/ Видин тържествено отбеляза 112 годишнина от обявяване на Независимостта на България, съобщиха от местната управа.
На площад "Бдинци" пред паметника на Трети пехотен Бдински полк на площад „Бдинци“ във Видин се проведе тържественото честване, което започна с химна на Република България. Кметът на община Видин Цветан Ценков се обърна към присъстващите:
"Уважаеми съграждани, празнуваме 112 години свободна и независима България, датата 22 септември 1908 е съдбоносна за страната ни. Влизайки в европейското семейство на независимите народи, държавата ни отново става негов равноправен член със собствена воля и правото да управлява съдбата си. Думите на Манифеста вълнуват със същата сила и сега: "Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска." това е пример за това колко е важна националната цел за един народ. Честит празник, скъпи съграждани!", каза кметът Цветан Ценков.
В знак на почит венци и цветя поднесоха градоначалникът, народни представители, представители на държавни и образователни институции, на партийни организации, на пенсионерските клубове в града. След което тържеството продължи с изпълнения на детските състави при Народно читалище "Светъл ден".
22.09.2020, 14:03 часа
1161 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha