Изследване: Ананасът помага в борбата срещу коронавируса

Изследване: Ананасът помага в борбата срещу коронавируса Могат ли ананасите да се окажат новото оръжие в борбата срещу Covid-19? Отговорът е "да", съдейки по резултатите от американско изследване, пише сайтът Медикъл нет нюз.
Авторите му от Медицинския център към университета на Небраска съвместно с колеги от Управлението за контрол на храните и лекарствата (FDA) са установили, че ензимът бромелаин в ананаса или стъблата му може да се използва като антивирусен агент не само срещу Covid-19, но и срещу потенциални бъдещи коронавирусни огнища.
Настоящото проучване показва, че протеолитичният ензим бромелаин потиска активността на вируса SARS-CoV-2, оказвайки ефект едновременно върху три компонента, за сметка на които патогенът попада в тялото и започва да се размножава, провокирайки болестта.
Предишни изследвания са демонстрирали, че бромелаинът може да се прилага като терапия при пациенти, страдащи от възпаления и болка. Съединението освен това се абсорбира добре и има продължителна биологична активност. Всички тези предимства на ензима могат да бъдат използвани и в лечението на болни от COVID-19, отбелязват изследователите.
22.09.2020, 16:18 часа
313 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha